Как да "измамим " Facebook Ads и да плащаме по-малко за единица клиент

Кликни и разбери възможно ли е това?

Пускане на видеото

Разбери дали покриваш 9-те основни критерия за успешна реклама, според новите изисквания на Meta.

Създай система, която ще ти генерира повече продажби, на по-ниска цена за 14 дни, без почти никакви усилия от твоя страна!

Имам отговорите на тези въпроси и на още много.  

Чети внимателно, защото това ще бъде най-важното ти съобщение за днес. 

Facebook има 1.9 милиарда активни потребители ежедневно. Не пропускай  възможността да си част от този ОГРОМЕН пазар. 

За последните 12 месеца, моя екип похарчи 35 015,85лв. във Facebook ads. 

Ето го доказателството – 

Направихме това за 25 различни бизнес индустрии и ниши. 

Използвайки тези 35 015,85лв. помогнахме на нашите клиенти да генерират оборот от 4,175, 683,18лв. 

Това, което искаме да кажем е, че когато си изпробвал, толкова много ниши и си изхарчил такава сума, научаваш доста неща. 

И по-точно – кое и защо РАБОТИ и кое и защо НЕ РАБОТИ. 

Това, което прави нашата работа ефикасна, не е настройката на акаунта. Това вече е достъпно до всеки, а и Facebook променят всеки ден своя инструментариум така че този процес да бъде максимално лесен за всеки потребител. Това, което има огромно значение за бизнеса е продукта/услугата.

Какво предлагаме? 

Дали пазарът го търси? 

Каква е нашата оферта?

По-добра ли е от тази на  конкуренцията?

Ако не, тогава как да я направим по-добра? 

Как да спечелим доверието на хората и те да купят от нас? 

Тези въпроси и още много, водят до правилно структурирана потребителска пътека. 

Не настройката продава, не рекламата, а офертата, която имаме. 

Без правилна комуникация и добра оферта, дори най-добре настроената реклама няма да генерира продажби. 

Какъв е най-важният резултат, който иска да постигне всеки бизнес? Разбира се, че това са клиентите/запитванията, това е горивото на всеки бизнес.

Сигурни сме, че много малко от Вас са правили сметки до този момент дали парите, които давате за реклама се връщат обратно в бизнеса и носят необходимото. 

Facebook рекламата дава статистики, които ни позволяват да измерваме с точност колко ни струва придобиването на един клиент, каква е средната стойност на пазарската кошница и др., които всъщност са най-важните метрики за резултати в края на месеца. 

СПРИ С ТЕЗИ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ, ЛАЙКОВЕ И КОМЕНТАРИ!

Това са неща, които вече се постигат много лесно, но НЕ носят продажби. 

Резултатният маркетинг е много по-трудоемък и времеемък. Но, плодовете му са най-сладките. Защото когато влизат поръчки, а не лайкове и коментари, то тогава колелото на бизнеса се завърта и всичко става много по-лесно и интересно. 

Имаме работещ механизъм, чрез който постигаме това за всеки наш клиент. 

Да, ние не работим с всеки, тъй като не всеки осъзнава необходимото, за да създаде бизнес, който носи приходи и свободно време.

Ние искаме нашите клиенти, да не бъдат затворници на бизнеса си или човекът – „оркестър“. 

Често задавани
въпроси_

Ако искаш да увеличиш приходите си и да увеличиш максимално възвръщаемостта на инвестициите си, Brain Spot са тук, за да ти помогнат със създаването на революционни рекламни стратегии във Facebook.

Facebook е едно от най-ефективните места за популяризиране на твоя бизнес и ние в Brain Spot сме специализирани в създаването на реклами, които стимулират печеливш растеж и достигат до повече от твоите идеални клиенти.

Рекламният маркетинг във Facebook може да бъде изключително конкурентен, но за разлика от други компании, ние се фокусираме върху създаването на реклами, които не само правят твоята марка видима, но и водят клиенти, които се завръщат след своята първа покупка.

Всъщност,  нашите стратегии помогнаха на безброй компании да удвоят и дори утроят печалбите си, поради броя на потенциалните клиенти, генерирани от техните кампании във Facebook.

Facebook рекламата, определено е пътят на бъдещето и се превръща в номер едно способ за достигане на нови клиенти и задържане на стари. Ако искаш твоя бизнес да бъде на върха, когато става въпрос за изграждане на присъствие в социалните медии, Brain Spot е тук, за да те напътства.

Brain Spot е помогнала на безброй български и чуждестранни марки да разширят своя социален обхват и да увеличат своите печалби.

Днес рекламният маркетинг във Facebook е изключително ценен инструмент за всеки вид бизнес, независимо дали си специализиран в електронната търговия, B2B или B2C. Facebook маркетингът, също е чудесен за изграждане на твоята марка, повишаване на информираността на клиентите и изграждане на доверие между теб и потребителя.

А водата наистина ли е мокра?

Виж, всеки, който казва, че рекламите във Facebook не работят, е някой, който или няма представа как да управлява Facebook маркетинг, или е бил прецакан от партньорството си с некомпетентна агенция или търговец в миналото.

Когато са направени правилно, рекламите във Facebook могат да бъдат най-мощното оръжие за набиране на нови потенциални клиенти.

Тайната се крие в т.нар. Facebook пиксел, който без съмнение е един от най-напредналите (ако не и най-напредналият) алгоритми за дигитален маркетинг в света.

Пикселът използва изкуствен интелект, за да събира данни за потребителите, които поръчват твоите продукти, свалят твоите онлайн книги и влизат в твоята продажбена фуния, а след това използва тези данни, за да намери нови потенциални клиенти, подобни на тези, които вече са взаимодействали с твоето съдържание.

Чрез ефективното използване на текстове с отговор на конкретен проблем, привличащи вниманието рекламни послания, базирани на методите за изграждане на кампании и оптимизации на кампаниите, Facebook доминира в света на дигиталния маркетинг и все още е най-ефективната платформа за привличане на клиенти на планетата, заедно с Google.

Ето как виждаме нещата:

Когато управляваш твоите реклами вътрешно, ти наемаш един човек, с един набор от умения, който да изпълнява една от най-сложните задачи: маркетинга във Facebook. Разбира се, можеш да управляваш своите кампании на микро ниво, колкото искаш, но когато този човек напусне твоята компания, трябва да започнеш от самото начало.

Когато се обърнеш към услугите на професионална агенция, ти наемаш цял екип от експерти с множество умения в стотици ниши, с комбиниран дългогодишен опит във Facebook маркетинга. Ние в Brain Spot се ръководим от процесите, което означава, че нашите системи могат да бъдат приложени към всеки бизнес, във всяка индустрия. Стратегиите ни се доказват отново и отново, осигурявайки на клиентите ни възвръщаемостта на инвестициите, която ги кара да увеличават своите средствата вложени в реклама. 

Цената на Facebook рекламата е различна за всеки бизнес. Цената, която плащаш, зависи от следните фактори:            

➤ Размер на пазара (Ако има 10 000 души на пазара на твоята ниша срещу 10 000 000 на същия пазар, разходите ти за реклама ще бъдат различни)

➤ Бизнес цели (Ако искаш да постигнеш 10 потенциални клиенти на ден срещу 50 потенциални клиенти на ден, разходите ти за реклама ще бъдат различни)

➤ Конкуренция на пазара (Ако твоята ниша е наситена с конкуренти, предлагащи продукт/ услуга на подобна цена, то тогава разходите ти за реклама биха били неоправдано високи. Но,  ако твоята ниша има минимални конкуренти, разходите ти за реклама ще бъдат различни)

Реалността е, че ние не третираме НИКОЙ бизнес с универсална оферта. Това, което правим вместо това, е внимателно да адаптираме всяко едно предложение за кампания въз основа на всички изследвания и информация, които можем да съберем. Така, че нашето ценообразуване зависи от всички нюанси и изисквания на твоят бизнес и ниша. Пазете се от всяка агенция, която казва, че Facebook рекламите струват X сума, защото има вероятност, те наистина да не знаят какво е необходимо, за да бъдете успешни на тази платформа.

Постигнахме значителен успех в множество индустрии в сравнение с повечето агенции в България. Защо? Защото всичко, което правим, се основава на процеси, подкрепени от студени, измерими данни.

Всичко, което правим за нашите клиенти, използва точно същите знания, теории и процеси, които използваме за нашия собствен маркетинг като агенция. Има толкова много „гурута“, които ти казват да пускаш реклами във Facebook, а самите те не са го правили от години. Нашият екип от експерти във Facebook е изключително динамичен и в крак с последните тенденции, и ние сме толкова уверени, че ще можем да развием бизнеса ти чрез Facebook, че дори сме готови да предложим 30% гаранция за подобрение.

Най-добрата Facebook маркетингова стратегия е тази, която е персонализирана за твоя конкретен пазар и пригодена специално за твоя бизнес. 

Всеки един бизнес работи по различни начини, с различни предложения и различни възможности. Още по-важно, обаче е да знаеш кой е твоя целеви пазар. Идентифицирай техните болки. Къде са те в потребителската фуния (току-що ли са започнали да търсят решението на проблема си или изобщо не знаят, че решение съществува)?

Помисли за това така: Всеки се опитва да се отдалечи от сегашното си състояние и да попадне в идеална ситуация. Какво прави твоя бизнес, да привлече бъдещите ти клиенти, за да бъдат част от тази идеална ситуация. Как трябва да позиционираш това?

След като разбереш, че твоя пазар е всичко, тогава можеш да помислиш "По какъв начин да позиционираш бизнеса си във Facebook?"

За кампании с цел привличане на потенциални клиенти е нужно да бъде изградена фуния за продажби, която включва целеви страници за трафик във Facebook, така че няма да се налага да правим промени в твоя уебсайт. Също така, можем да направим препоръки, които ще помогнат за оптимизиране на ефективността на твоята кампания.

Има редица елементи, които правят Facebook рекламата добра. Те включват:

Копирайтинг с директно послание – Процес на писане на текстове за директни продажби, с цел провокиране отговор от потребителя.

Рекламни послания – Способността да спрат и привлекат вниманието на потребителя.

Изграждане на кампания - Процес на създаване на стратегическа фуния в рамките на платформата на Facebook.

Прецизно таргетиране - Способността да се идентифицират пазари и аудитории, които ще доведат до по-добро представяне на кампаниите.

Оферта – Способността да се създава стойност по начин, който не дава на потребителя друга възможност, освен да предприеме действие.

Процент на реализация – Процентът реализирани конверсии, вследствие на трафика, генериран от Facebook.

Facebook определяме като източник на "студен" трафик, докато Google - на така наречената "затоплена" аудитория.

В Google твоите потенциални клиенти активно търсят продукт или решение на своя проблем. Затова няма да е нужно да ги убеждаваш особено, когато става въпрос за предприемане на действия.

За разлика от това, във Facebook, представяме нашите реклами пред набор от потенциални клиенти, които може да са или да не са чували за нас досега. Това определя Facebook като „студен“ източник на трафик.

Въпреки че Facebook  поставя твоя бранд пред нищо неподозираща аудитория, той има способността да достигне голям мащаб, защото след като т. нар. Facebook Pixel започне да събира данни за целевия ти пазар, ние наистина можем да се ориентираме към хората, които искат или се нуждаят от твоя продукт/услуга. 

След като това стане, ще увеличим бюджета на твоята кампания, ще достигнем до повече потребители, ще съберем повече потенциални клиенти и ще реализираме повече продажби. 

Ще имаш само една възможност да запазиш дата и час!

BrainSpot Digital Agency
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0